reede, 9. mai 2008

ETTEVAATUST NÄITUS!

Sel poolaastal oleme aktiivsed muuseumide külastajad.

Tänane külastasime Eesti Tervishoiumuuseumi. Seal oli meil plaanis LIIKLUSTUND, mille korraldjateks-läbiviijateks Maanteeameti töötajad.

Jõudsime kohale mõned minutid enne tunni algust ja kohe haarati meid aktiivselt muuseumipedagoogi juhendamisel inimeseõpetuse tundi. Saime lühiülevaate inimese sisemusest alates peaajust kuni kusepõieni välja. Küll on hea järgmises klassis neid teadmisi kasutada.

Seejärel algas LIIKLUSTUND näitusesaalis, kuhu oli välja pandud eksponaadid teemal "Liikluskasvatus läbi aegade". Põnevat vaatamist oli nii palju, et vahepeal ununes kohustus kuulata juhendajat. Nägime Eesti vist üsna esimesi liiklusmärke ja mõningaid vanaemadeaegseid jalgrattaid ja "helkureid". Õppematerjale, reklaamplakateid, igasuguseid juhilube, liiklusmänge ja palju muud huvitavat.
Tunni lõpus oli väike teadmiste kontroll.

"Liiklusklassist" välisukseni kulges tee väga aeglaselt, sest vahepeal olid nii huvitavad eksponaadid, mille peal võis isegi istuda. Mõni aparaat vajas käega katsumist. Ja kui vilkuvate tulede jälgimine läks igavaks, siis hakkas huvitama seegi, miks need tuled mõne pildi juures põlevad ning mõne pildi juures mitte. Nii tulid lisaks ka teadmised.

Kommentaare ei ole: