neljapäev, 15. mai 2008

Emade ja isadega muuseumi meisterdama!

Tarbekunstimuuseumi külastusel selgus, et nii tore on vaadata näitust ja pärast seda ise meisterdada. Osa lapsi lubas muuseumi tagasi minna koos vanematega, et siis veel meisterdada. Nüüd ongi selline võimalus tulnud.



Sel pühapäeval, 18. mail tähistab Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum rahvusvahelist muuseumipäeva. Osaleda saab ehtestuudios, kuulata professor Tarmo Kulmari loengut „Asteekide ja maiade religioonist” ning uudistada näitusi „METROSIDEROS ROBUSTA. Karl Fritschi ehted”, „CANCIÓN DE BARRO. SAVI LAUL. Nikaraagua keraamika”, „KALEVIPOEG. Nahkköited ETDM-i kogust”

18. mail kell 11.00-14.00 EHTESTUUDIO

Karl Fritsch on üks tuntumaid ja hinnatumaid kunstnikke praegusel Euroopa ehtemaastikul. Teda on nimetatud ehtekunsti pahapoisiks (enfant terrible), aga ka Sõrmuste isandaks.
Karl Fritschi looming on terav ja intrigeeriv, õrritades klassikalise ja uue ehte piire. Tema vormikäsitlus on tahtlikult robustne, peaaegu lapselik, mis lükkab ümber vaataja ootused täiuslikule klassikalisele ilule, vaatamata sellele, et ta kasutab kõiki ehtele omaseid traditsioonilisi materjale ja tehnikaid nagu kuld, hõbe, vääriskivid ja valutehnika. Kunstnik ise on öelnud, et vahel tahaks ta käsitseda kulda samamoodi kui plastiliini. Väike annus kohmakust äratab tähelepanu ja veetleb. Väsimatu eksperimentaatorina, traditsiooniliste ja uute hoiakute hullutajana ehtekunstis saavutas Karl Fritsch juba oma karjääri alguses väga laialdase rahvusvahelise tuntuse.

Ehtestuudio käigus on võimalik vaadata Karl Fritschi näitust „Metrosideros Robusta” ning nähtust inspireerituna valmistada sõrmuseid.

Juhendajaiks on muuseumipedagoogid Ingrid Putk ja Pille Maffucci.

Osalemine on tasuta!
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

18. mail kell 15.00 esineb Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis loenguga „Asteekide ja maiade religioonist” Tartu Ülikooli usuteaduskonna võrdleva usuteaduse professor Tarmo Kulmar.

Loeng avab mõnevõrra näitusel „Canción de Barro. Savi laul. Nikaraagua keraamika” eksponeeritud esemete tagamaid. Kuigi tööde autoriteks on tänapäevased oma ala parimad käsitöömeistrid, on need loodud minevikutraditsioonide vaimus, mille juuri võib suurima tõenäosusega otsida eeskätt kultusliku iseloomuga Kolumbuse-eelsest keraamikast. Kuigi nüüdisaegne Nikaraagua ei kuulu asteekide ja maiade põlisalade hulka, läheneb nende religioon ja maailmavaade mehhiklaste omale, kunstis aga on äratuntavad Peruu mõjud.

Osalemine on tasuta.

NB! Vajalik eelregistreerimine!


Info ja registreerimine:

Pille Maffucci, tel. 627 4607, 5656 0993, pille@etdm.ee

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taname huvitava blogi